Nieuws en advies

Een bruiloft, vaak een heel gezellig feest. Maar wat met die openingsdans? Die onhandige danspasjes van de bruidegom zullen beslist afkeurende blikken opwekken bij zijn kersverse schoonmoeder. Geen nood! Een gênante valpartij is niet noodzakelijk. Zo stelt Refinery 29 vijf alternatieven voor op de conventionele openingsdans.

Een bruiloft, vaak een heel gezellig feest. Maar wat met die openingsdans? Die onhandige danspasjes van de bruidegom zullen beslist afkeurende blikken opwekken bij zijn kersverse schoonmoeder. Geen nood! Een gênante valpartij is niet noodzakelijk. Zo stelt Refinery 29 vijf alternatieven voor op de conventionele openingsdans.

Een melig deuntje waarop bruid en bruidegom in knusse omhelzing hun klunzige schuifeldans opvoeren, dát was vroeger de openingsdans. De tijden zijn echter veranderd, die oubollige tegelplakker is met uitsterven bedreigd. Zo wordt van het pasgetrouwde echtpaar een heus dansspektakel verwacht. Koppels oefenen maandenlang tijdens salsalessen en tangosessies om hun toeschouwers te entertainen. Vlotte pirouettes en exotische salto’s zijn geen uitzonderingen bij de huidige openingsdansen. Misschien bent u geen acrobaat, showbeest of swingtalent? Wat als de bruid in verwachting is of de bruidegom zijn been gebroken heeft? Hierbij vijf gulden alternatieven op een openingsdans, om van een blunderbruiloft gespaard te blijven.

1) Laat de Champagne zijn werk doen

Eis de aandacht van de genodigden en geef een korte speech als blijk van dank. Hijs hierna uw champagneglas torenhoog en breng een toost uit op een voorspoedig huwelijk. Proost! Dit is het moment van de waarheid. U gebiedt de dj een energieke schijf op te leggen en inviteert de gasten, die ondertussen hun aperitiefje achter de kiezen hebben, om u te vergezellen op de dansvloer. Gangnam Style of Macarena, iedereen doet mee. Sfeer alom!

2) Een ludieke dans in kudde

Groepsdansen mogen dan wel herinneren aan de lagere school, op een bruiloft zijn ze beslist niet misplaatst. Bovendien hoeft zo’n groepsdans moeilijk noch technisch te zijn, gezien de focus op het groepsgevoel en het plezier ligt. Overleg op voorhand met vrienden en verwanten over de haalbaarheid van de dans en… oefenen maar! Jolijt verzekerd!

3) Een bruidsboeket van livemuziek

Vinylplaten zijn goed, livemuziek is beter. Speelt u zelf in een band, of misschien uw beste vriend? Musiceert u als echtpaar soms in duo? Mogelijk hebt u zelf een band gehuurd? Een sentimentele serenade is de perfecte opvuller van het kolossale gat, zijnde de afwezigheid van een openingsdans. Bekijk zeker eens de Amerikaans tv-serie Weddingband voor inspiratie. Daarin gaan vier roekeloze klungels van jongemannen op zoek naar de ideale muziekband voor een trouwpartij. Als zij het al kunnen, dan lukt het u zeker. Kortom: luide rockgroep of ingetogen duo, een gepast bruidsorkestje kan de benzine achter een uitbundig dansfeest zijn.

4) Koppels op de dansvloer

Een romantische invalshoek: u nodigt alle koppels uit op de dansvloer. Van tienerneefje Timmy en zijn nieuwe flirt Jessica tot oudtante Petronella en haar trouwe Gustaaf, alle stellen vieren samen de waarden en schoonheden van het partnerleven. Nog een optie: nodig het langst-getrouwde stel of uw (groot)ouders uit ten dans. Overdenk wel de benadering van uw uitnodiging tot dansen want het is lang niet evident om andere koppels op de dansvloer te krijgen, zeker niet tijdens de openingsdans. Een kleine attentie is dus zeker niet ongepast. Iets geven kan wonderen doen, al is het maar een complimentje tijdens een speech. Zo zullen de genodigde stellen meer geneigd zijn om met de beentjes te zwieren. Feestgedruis gegarandeerd!

5) Niet dansen maar zwanzenOp uw bruiloft zijn openingsdansen totaal passé. Niet iedereen houdt immers van dansen. Verras de aanwezigen met komische, typerende gadgets of speeltuigen. Een hoelahoep of pluche pokémon zijn de wapens op de dansvloer. Misschien zijn huisdieren wel uw passie en doet u graag iets met hond, kat of kanarie? Uiteindelijk maakt het niet veel uit wát u doet, zolang u zich maar amuseert. Maak er dus een lollige, onvergetelijke show van waarop iedereen nog geruime tijd met waarachtige heimwee en tranen van ontroering zal terugblikken.

Aanbevolen bedrijven relevant aan Trouwen

Trouwkostuum aanbieding

Bij de Trouwpakken outlet Bruidsmode Hasselt hebben we een uitgebreide collectie blauwe trouwkostuums tegen lage prijzen! Ontdek de mogelijkheden zoals een trouwkostuum aanbieding op onze website. Je zal er ook een unieke collectie herenschoenen outlet vinden.

Coverband

Wil je een band huren die covers brengt voor je huwelijk, verjaardag, bedrijfsfeest of party? Dan zit je hier goed! Atomika maakt van je feest een onvergetelijke ervaring, het is een stevige coverband maar ze brengen ook eveneens pop en disco covers die jou party laat knallen

Muziekband en dj trouwfeest

DJ Trouwfeest – huwelijksfeest gezocht? De trouwfeest DJ verzorgt U feest in stijl. Kies voor een professioneel diskjockey.

Trouwfotograaf

Proficiat met jullie huwelijksplannen. Als jullie op zoek zijn naar een huwelijksfotograaf om jullie mooiste dag vast te leggen, dan zit je helemaal goed. Een huwelijk vraagt veel voorbereiding, en de fotograaf kunnen jullie bijna van jullie to-do-lijstje schrappen. Samen met mijn vriendin, zorg ik ervoor dat jullie dag voor eeuwig wordt vastgelegd. Elk huwelijk is uniek. Met oog voor detail, creativiteit en een juiste portie humor, zorgen wij voor een onvergetelijke en prachtige herinnering.

DJ Trouwfeest huren

DJ Trouwfeest Tom Cosyns verzorgt u huwelijksfeest stijlvol. Met meer dan 50 trouwfeesten per jaar is DJ Tom één van de meest geboekte feest DJ’s in Vlaanderen. De muziek is zeer bepalend om tot een geslaagd feest te komen, laat dit dan ook over aan Trouwfeest DJ Tom. Hij is een Professionele All Round DJ met 30 jaar ervaring in het draaien van trouwfeesten en andere dansgelegenheden. Tom is ook resident DJ van Moose Bar Vlaanderen, hij draaide dit jaar ook op Tommorowland!